TR EN

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Armelsan İstanbul Teknopark Şubesini Ziyaret Etti

Savunma Sanayii Başkanı Sn. Prof. Dr. İsmail DEMİR, 5 Aralık Çarşamba günü Teknopark İstanbul’u ziyaret etti. Genel Müdürümüz Bilal Topçu’nun yaptığı bilgilendirmenin ardından Altınay, Armelsan, Fokus firmalarını ziyaret eden Sn. Prof. Dr. Demir, projeleri yerinde inceledi.

Altınay Havacılık tarafından geliştirilen Serçe İnsansız Hava Aracı, Akıllı Pnömatik Bomba Salanı, Sat-Com Anten Pedestali ve Tank Mastı projelerini inceleyen Demir, ardından Armelsan firmasının geliştirdiği İlk yerli ve milli taşınabilir dalgıç tespit sonarı (DTS) olan ARAS-2023 hakkında bilgiler aldı. FOCUS firmasında ise geliştirilen Kara Tipi Lazer Hedef İşaretleyicisi ve Stabilize Gimbal Platformlar için Lazer Hedef İşaretleyicileri ile de yakından ilgilendi.

Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte “Teknopark İstanbul savunma sanayi esaslı oluşturduğumuz yapılanmalar ve şirketlerle genel anlamda teknolojinin birçok alanında Türkiye'de hizmet verebilecek, sivil sektöre de açılabilecek farklı ve teknolojilerin altyapısını oluşturacağız. Burası, savunma sanayisinin atılımına katkı sağlayacak. Bor teknolojileriyle ilgili kurduğumuz bir şirketin burada yapılanması olacak. Yine önde gelen savunma sanayi şirketlerimiz HAVELSAN, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN burada yapılanmaya devam edecek. Onlar da başka bir itici güç olacak diye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Teknopark İstanbul


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER